2018. január 13., szombat

+one a Rózsaszállási víztározó és Divény vára (Felvidék)

Ismét egy szlovákiában rejtőzködő ládikára sikerült rátalálnunk. Már korábban jártunk erre, vagyis a multi láda egyik pontját már lefüleltük.
Most, hogy itt az új év, gondoltuk nehogymár kimaradjon vagy feledésbe merüljön ez a kincs.
Ez a multi láda két látnivalóhoz vezetett el minket, az egyik egy víztározó a másik ahol a láda is el van rejtve a Divény vára.

A Rózsaszállási víztározó - korábban már írtam ról, olvasható ITT.

Szlovákia déli részén Divény község fölött emelkedik a magasba Divény várának romjai. A várat a 13. században építették, nagy szerepet játszott a 16.században amikor is a szlovák városokat védte törökvédelmi rendszerként.
A 17. században kétes hírnevet szerzett a várnak Balassa Imre, aki megtámadta a környező falvakat és ki is rabolta azokat. 1683-ban a császári seregek bevették a várat - azóta romokban hever. Mára csak néhány fala, ablaknyílása, lövöldéi maradtak fenn.

Nekem nagyon tetszenek az ilyen helyek, várak, romok, hiszen a történelemre emlékeztetnek. Ezt a bejegyzést egy kessertársam biztosan olvasni fogja, hiszen Ő is kedveli a romokat. (MOG520i)

Elég gyorsan beérkeztünk a településre és már messziről látható volt a várrom. Csak úgy csalogatott, már alig vártuk, hogy odaérjünk a vár lábához.
Kicsit kavarodtunk, de aztán sikerült a négykerekű logisztikát megfelelő helyre leparkolni és már indultunk is felfelé a dombra a vár bejárata felé.

A várba lépés előtt még a nemzetközi rejteket is felkutathattuk s csak után aindultunk neki a vár meghódításának s a láda megkeresésének.

A várról beszéljen inkább egy kis videó, de a találatról azért még írok pár sort. Nem egyből indultunk neki a keresésnek, hiszen a GPS kicsit megviccelt bennünket ezen a napon.
Mikor már jól körbejártuk a várat, minden apró részletet megnéztünk, úgy gondoltuk, hogy akkor itt az ideje újra neki leselkedni a láda keresésének. Jól tettük! Szinte azonnal megtaláltuk a kincset.

A ládától röviddel ezután útnak is indultunk, hiszen van még egy-két rejtek ezen a környéken.


Luki - The Travel Bug 2018Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése