2018. január 2., kedd

+one az Isaszegi kálvária

És igen! Eredményekben gazdag Boldog új évet Mindenkinek! 2018. január 1-je és már meg is van az idei év első találata.
Jelenlegi helyszín Isaszeg - kálvária.

Kicsit kavargós volt az odaút, hiszen nem ismerem a környéket, már régen jártam erre. A körülményekhez képest elég gyorsan odataláltunk a tepmlomhoz, az isaszegi temető bejáratához. Négykerekű logisztika sztenderre, majdjöhetett a séta felfelé.

A kálvária története annyi, hogy a keresztút az isaszegi lakosok, polgárok összefogásának jóvoltából jött létre. Sokak kétkezű munkájának gyümölcse. A stációkat kerámia képekből készítette F. Orosz Sára. A hely felszentelése 2010-ben valósult meg.
Maga a sétány kellemes ívben kanyarog felfelé az évszázados keresztekhez. Az út jobb oldalán épültek a stációk melyek hófehér falai messziről kitűnnek a domboldalból. A stációk kerámia képeit kovácsoltvas rács védi. Az alkotás 14 jelenetben mutatja meg Jézus szenvedéstörténetét.
Kellemes kis séta felfelé, majd jöhetett a kincs, vagyis a láda felkeresése. Kicsit keresgettük, de a végére azért meglett a rejteket adó szikla és maga a láda is. Jöhetett a log, majd az újév hatására az újonnan szerzett vándorbogaramat is bele tettük a ládába, miután kiderült, hogy ez a rejtés nem csak a magyar, hanem a nemzetközi játszótéren is fenn van.
Sőt, kapott még egy utazó ügynököt BlackCat-től, ami már jó rég óta nála, nálunk lapul. 


Ezután már nyugodt szívvel haladtunk tovább, hiszen az új évet sikeres találattal indítottuk el.

Hamarosan a 2018-as év terveivel jelenkezem!

Luki - The Travel Bug 2018
2018/1

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése