2017. december 21., csütörtök

GC5R3BP - Neptune Fountain - Neptunbrunnen


Egy kis ráadás az idei évre. A sógoroknál jártunk adventezni, pont útba esett egy igazán kellemes kis geoláda.

A helyszín Bécs, még pedig a Schönbrunni kastély.


Természetesen a karácsonyi vásár miatt érkeztünk ide, de most nem négykerekű, hanem legalább hatkerekű logisztikával. Az időjárásról csak annyit, hogy nem volt melegünk az már biztos. Már érkezésünkkor láttuk, hogy valamit tenni kell annak érdekében, hogy ne vacogva induljunk neki a kastély udvarának és a geoládának.
Advent lévén, egy finom punccsal indítottunk, mégpedig mangós ízesítésűvel. Ez kellett is, jobban is éreztük magunkat pár perc múlva.
Na de kanyarodjunk vissza a meglátogatni kívánt nevezetességhez. 

Neptun szökőkút

A Carrarai márványból készült szoborcsoportból álló szökőkút a palota mögötti Gloriette domb előtt helyezkedik el. Mária Terézia éppítette az 1770-es években.A domb támfalaként is szolgáló Nemtun-kutat korlátok és díszes vázák díszítik. Egy ovális talpazaton, egy sziklás formáció rajzolódik ki a tenger-isten Neptunusz és kísérete, egy nimfa úl a balján, jobbján pedig a tenger istennője Thetis letérdel. Körülöttük négy félig ember, félig hal alakok, melyek kagyló alakú trombitát tartanak, valamint tengeri lovasokat és Neptunusz szekerét.
Helyet kaptak még homokkőből készült tengeri élőlények is - teknős, csillagkagylók.

Jöhetett a GPS, és irány a láda felkutatása. Igen muglis egy hely volt, de pont kiszúrtam a ládát és annak rejtekét. Ez a rejtés is tetszett!
Gyorsan be a bokorba, majd jöhetett a logolás....

Visszarejtés után még egy keveset sétálgattunk a parkban, hiszen volt még mit megnézni és megkeresni is.

GEONEO The Travel Bug 2017
Luki

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése